contacteer ons

Contact opnemen

Voel je vrij om contact met ons op te nemen, om welke reden dan ook – we zijn er om je te helpen!

Adres

Noordlaan 15
1560 Hoeilaart

Contact

+32 471 38 72 33 info@asbestproclean.be

We horen graag van je!

Veelgestelde vragen

Asbest is een natuurlijk mineraal dat in het verleden veelvuldig werd gebruikt vanwege zijn hittebestendige en isolerende eigenschappen. Het is gevaarlijk omdat vezels bij inademing ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals longkanker en asbestose.

Als het asbest in goede staat is en niet wordt verstoord, is het over het algemeen veilig. Echter, als er beschadigingen zijn of je gaat verbouwen, is het raadzaam om een professioneel asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen.

Asbest is vaak niet zichtbaar voor het blote oog. Een erkend asbestinventarisatiebedrijf kan monsters nemen en analyseren om de aanwezigheid van asbest te bevestigen.

In veel landen is het verboden om asbest zelf te verwijderen vanwege de gezondheidsrisico’s. Het is essentieel om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen.

De kosten variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van de verwijdering. Een nauwkeurige offerte kan worden verkregen na een inspectie door een asbestprofessional.

Professionele asbestverwijderingsbedrijven volgen strikte procedures om het milieu te beschermen. Ze zorgen voor een veilige afvoer van asbestafval volgens de geldende voorschriften.

De duur hangt af van de omvang van het project. Kleine projecten kunnen enkele dagen duren, terwijl grotere projecten weken in beslag kunnen nemen. Een nauwkeurige tijdschatting kan worden gegeven na een inspectie.

Ja, er zijn strikte regels en voorschriften voor asbestverwijdering om de veiligheid van zowel werknemers als het publiek te waarborgen. Een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf volgt deze voorschriften nauwgezet.